©Beeldadvies

Back in business

Willem Baart met Werknemers“We zijn gewoon goed in bouwen”, zegt directeur Willem Baart. “Het is natuurlijk vervelend als je failliet gaat omdat je moedermaatschappij omvalt, maar ik vond het echt zonde als we de stekker niet terug in het stopcontact deden. Ik ben op zoek gegaan naar mede-investeerders, verzamelde goede mensen om me heen en ben de markt opgegaan.” En zo kwam Werk-Kracht.nl als nieuwe bedrijf snel back in business. Met succes, want de orderportefeuille is inmiddels weer gevuld.

 “Met nieuwe klanten, maar ook bestaande klanten. We hebben in het verleden mooie projecten mogen doen, geheel tot tevredenheid van de opdrachtgevers. Veel van die klanten keren nu bij ons terug.”Willem Baart heeft een roerige periode achter de rug. Hij werkte jarenlang in loondienst voor Variant Bouwonderneming, dat al die tijd als één van de drie peilers van de Variant Groep fungeerde.Per 1 januari 2008 trad hij aan als directeur van Werkkracht. Twee jaar later sloeg het noodlot toe. Variant Groep ging failliet en de drie werkmaatschappijen werden meegetrokken. “Dat is natuurlijk een hard gelach; een enorme deceptie voor iedereen die bij ons werkzaam was”, blikt Baart terug. “Niettemin bleef ik geloven in de potentie van Werkkracht. Wat we deden, deden we goed en ik meende dat er voor ons toekomst was. Ik ben naar de curator gestapt, heb mijn plannen ontvouwd, vond in Richard Vlasman en Tako Tromp twee sterke partners en maakte een doorstart.''

Alle expertise is er
Hij vervolgt: “Variant was niet het enige bouwbedrijf dat in problemen verkeerde. De situatie op de bouwmarkt veranderde in 2009 snel; de opdrachten waren ineens dun gezaaid. Vorig jaar en dit jaar zijn er mede daardoor veel bouwbedrijven omgevallen. Dat is triest. Voor mij had dat ook iets positiefs: er kwamen veel vakbekwame mensen vrij op de markt. Daar hebben wij ons voordeel mee gedaan. Op dit moment beschikken wij over een team van topmensen die exact weten wat ze doen. Alle expertise is binnen Werk-Kracht.nl aanwezig. Vandaar dat het nu tijd wordt om naar buiten te treden en mensen te laten weten dat ze voor alle bouwwerkzaamheden bij ons echt aan het juiste adres zijn.” Werk-Kracht.nl is sterk in nieuwbouw, verbouwingen, renovaties en service/onderhoud. Het bedrijf werkt voornamelijk in de Randstad. In de referentielijst springen enkele projecten in het oog. Zo voert Werk-Kracht.nl in opdracht van Tango bijzondere projecten uit in Nederland. Complete technische ruimten van Tango Pompstations worden door Baart en zijn mensen bouwkundig ingericht. Ook leverde Werk-Kracht.nl alle kozijnen en deuren. Andere bijzondere projecten waren de gevelrenovatie van een Hoogvliet-supermarkt in Voorburg (het terugbrengen van de authentieke gevelstijl) en het opknappen van het dakterras van de Nederlandse Energie Maatschappij, waarbij tegels werden vervangen door vlonders en de loungebanken in eigen werkplaats werden geproduceerd. In diezelfde werkplaats worden ook de meeste geleverde kozijnen, ramen en deuren vervaardigd.

Reputatie
Werk-Kracht.nl heeft vooral de reputatie sterk te zijn in verbouwingen en renovaties. Volgens Willem Baart is nieuwbouw ten onrechte onderbelicht gebleven. “Juist omdat we bij nieuwbouw zo goed het totaalplaatje in ogenschouw nemen en dus ook betrokken zijn bij aanverwante zaken. Denk hierbij aan het vertalen van een idee naar een ontwerp en denk hierbij aan vergunningentrajecten. We hebben ervaring met dit soort zaken, kunnen opdrachtgevers van goede adviezen voorzien en hen met bijvoorbeeld goede architecten in contact brengen. Ik roep mensen met een nieuwbouwidee dan ook op contact met ons op te nemen; ik weet zeker dat wij naast het bouwen an sich van belangrijke toegevoegde waarde kunnen zijn. We hebben dat onder andere bewezen in Delft, waar we zeven nieuwbouwwoningen realiseerden en in Alphen aan den Rijn, waar we tal van nieuwe sportaccommodaties bouwden.” Niettemin is en blijft Werk-Kracht.nl sterk in verbouwingen en renovaties, ongeacht of het nu om een werk- of woonomgeving gaat. Willem Baart zegt hierover: “Het is dankbaar werk, want je maakt de objecten mooier en beter en zorgt daardoor voor een waardevermeerdering.”

Rapportage
Tot slot wil Baart de aandacht vestigen op het onderwerp ‘onderhoudswerkzaamheden’. “Wees zuinig op je kapitaal en laat het goed onderhouden. Op de lange termijn zul je zien dat dit je een hoop geld scheelt. Het is een misvatting te denken dat nieuwbouwprojecten geen onderhoud nodig hebben, omdat ze de eerste jaren onder een garantieregeling vallen. Het is juist in die periode belangrijk om zaken als technische installaties, daken en hang- en sluitwerk in goede conditie te houden. Door het tijdig uitvoeren van onderhoud bespaar je onnodig hoge kosten in de toekomst. Wij hanteren hierbij de volgende werkwijze: allereerst maken we een korte rapportage waarin de status van het gebouw in kaart is gebracht. Dan geven we aan hoe en met welke frequentie het onderhoud de komende jaren volgens ons moet plaatsvinden. Onze klanten weet daardoor precies waar zij aan toe zijn en bovendien hebben zij de garantie dat het kwaliteitsniveau van hun gebouw op peil blijft.”

Brandveiligheid

Brandveiligheidcheck?

Gecertificeerde afdichtingen volgens NEN 6069-2005?

BEL ONS: 0172 - 427080

Kosten besparen?

Kosten besparen!

Wij komen gratis langs!

Bel ons voor gratis advies

BEL ONS: 0172 - 427080